Öörikul põles soojak ja Koiduväljal tahm

Pühapäeval kell 17.12 said päästjad väljakutse Orissaare valda Ööriku külla, kus põles soojak. Päästjad kustutasid 3x 5 meetrise soojaku, mille oli esialgsel hinnangul süüdanud isevalmistatud küttekolde plekk-korsten. 

Saaremaa päästepiirkonna juhi Margus Lindmäe sõnul oli päästjate kohale jõudes suurem osa soojakust põlenud. Põlengut jäid kustutama Orissaare komando päästjad. Nii Kuressaare masin kui ka teised abijõud pöördusid poolelt teelt tagasi.

Vähem kui tunni aja pärast, kell 18.04 kutsuti päästjad Leisi valda Koiduvälja külla, kus talumaja korstnajalas põles tahm. Päästjad kontrollisid korstna termokaameraga üle ja kustutasid põlengu soolaga. Majaomanikel keelati kütmine korstnapühkija tulekuni.

Lindmäe ütles, et tahmapõleng on alati kas tegematajätmise või vale kütterežiimi tagajärg. Kuidas seekordne põleng alguse sai, selgitavad eksperdid. Soolaga tulekustutamine on Lindmäe sõnul aga vana võte. Nimelt tekitab sool kuumal pinnal palju niiskust ja auru, mis põlengu kustutab. Tänapäevaste päästeautode varustusse sool ei kuulu. Antud juhul laenati peotäis soola majaperemehelt.

Lindmäe sõnul teeb sool korstnale vähem kahju, kui selle voolikust vett täis laskmine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 342 korda, sh täna 1)