Laadjalas loeti Tammsaaret

Laadjalas loeti Tammsaaret

TAMMSAARE MÕISTETAVAKS: Aste põhikooli 5. klassi õpilane Rasmus Vendel tuli Tammsaare loomingu ettekandmisega kenasti toime. Foto: Aare Laine

Laadjala külamajas tähistati Eesti Vabariigi aastapäeva mitte just päris tavapärasel viisil. Riigi sünnipäev ühitati kirjanik Anton Hansen Tammsaare 135. sünniaastapäeva tähistamisega.

Laadjala külavanema ja külaseltsi juhatuse liikme Lemmi Sauna eestvõtmisel kutsuti kokku Kaarma valla mitme seltsi esindajad, kes ühinesid lugemisketiga, mis jätkuks X “Hansenist Tammsaareni” võistulugemisega.

“Kui Albu valla üleskutset lugesin, mõtlesin, et meiegi võiksime lugemisketis osaleda. Nii anname oma osa Tammsaare loomingu väärtustamisse ja kirjaniku populariseerimisse. Lugemine tuleb ka videolindile salvestada ja salvestus Albu põhikooli kodulehele üles laadida. Seda me ka teeme,” rääkis Lemmi Saun.

Tammsaare loomingut kandsid ette Kaarma kamberteatri näitlejad: Aste põhikooli 5. klassi õpilane Rasmus Vendel, Aste klubi juhataja Kristi Hints, Aste põhikooli kirjandusõpetaja Sirje Aru ja kamberteatri lavastaja Tiiu Villsaar.

Külamajas oli välja pandud ka Kaarma raamatukogu juhataja Lembi Metsa koostatud näitus Tammsaare loomingust.
Pärast etteasteid pakkusid võõrustajad kuuma teed ja pidupäevakringlit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 65 korda, sh täna 1)