Markko Märtin: Tänak mängis ise oma võimalused maha (11)

Ajakirjale Autoleht ekslusiivse intervjuu andnud Markko Märtin tõdes, et saarlasest rallisõitja Ott Tänaku debüütaasta autoralli MM sarjas läks väga nässu. See omakorda sulges Tänakule “suure mängu” ukse, kuhu tagasi jõudmine on üliraske.

Märtin, kes Tänaku n-ö suurt rallit nuusutama viis, ütles, et veel 12 kuud tagasi oli Tänakul võimalus teha suuri tegusid, aga ta lasi selle võimaluse käest. “Lepingu M-Spordiga sõlmisime viieks aastaks, aga täidetud said sellest vaid kaks aastat. Teiseks, 2012. aastaks olid Otile seatud eesmärgid, mis, arvestades tema oskusi ja talenti, olid lihtsalt saavutatavad. Aga jäid saavutamata,” nentis Märtin Autolehe peatoimetajale Kristjan Sooperile antud intervjuus.

Markko Märtin ütles, et 2012. aastal oli Tänak nagu tehasesõitja ning kõik tema korraldatud jamad maksid teised kinni. Samas ei osanud Tänak Märtini arvates oma talenti ja sõiduoskust targalt kasutada.

Jutud, nagu olevat Tänaku MM-karjääri katkemine tingitud ka rahapuudusest, lükkab Märtin ümber. “Kui Ott oleks 2012. aastal kõik õigesti ja hästi teinud, oleks tema programm tänavu jätkunud,” kinnitas ta. Igasugu vabandusi otsivat vaid nõrgad sõitjad, loevad oskused. “Võimalus, mille me suutsime Otile anda, leping M-Spordiga, oli ralli MMi raskeid aegu silmas pidades uskumatu – kuldne pilet. Piltlikult öeldes oli tal lotovõit taskus, aga piletiga jäi kassasse minemata,” vahendas Autoleht Märtini sõnu. Uus algus tehasesõitjana nõuab aga juba väga palju raha.

Tänaku ja Märtini koostöö viimase sõnul katkenud ei ole. Märtin kinnitab end teadvat, miks asjad läksid nii nagu nad läksid. Kuid tema teadmisest ei olevat kasu. Märtini sõnul peab Tänak ise endale asjad selgeks tegema.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 179 korda, sh täna 1)