Halb ilm viis autod teelt (FOTOD) (16)

Halb ilm viis autod teelt

ÕNNETUS: Upal paiskus kokkupõrke tulemusel teelt välja sõiduauto Saab. Foto: Sander Ilvest

Eile pärastlõunal oli avarii tõttu häiritud liiklus Kuressaare–Kuivastu maanteel enne Upa teeristi.

Linna poolt tulnud lumesahale sõitis sama saha poolt tekitatud lumesodi ja halva nähtavuse tõttu otsa vanem Saab. Kokkupõrge oli nii tugev, et puistekoormaga lumesahk paiskus teelt välja kraavi. Inimesed õnnetuses viga ei saanud.

Saabis kaassõitjana viibinud Laadla poemees Jone Koppel kirjeldas kokkupõrke hetke kui “rusikahoopi silmaauku”. Endal ta tõsisemaid tervisehädasid siiski ei tundnud olevat. Avariis osalenud autosse sattus Sõrve otsa ainuke poepidaja seetõttu, et viis oma kaubaveobussi Upale remonti. Teel Kuressaarde tagasi siis õnnetus juhtuski.

Sõrulased oma meest hätta ei jätnud ja tulid Koppelile teise autoga järele.

Sahajuht ise kannatada ei saanud. Küll aga oli tema sõnul Saabi juhtinud Toomas siiski kurtnud, et kokkupõrkest rooliga on tal rindkere valus.

Umbes samal ajal libises Risti–Virtsu maantee 33. kilomeetril Kirbla lähistel tugeva tuule kaastoimel kraavi ASi Sareta reisijaid vedanud liinibuss. Sareta juht Ivar Liiv ütles telefonis, et probleemiga tegeletakse. Tema kinnitusel olid bussis ka reisijad, kelle edasitoimetamist ta parajasti organiseeris.

Küll aga oli eile õhtul Facebookis liikvel lugu sellest, kuidas saarlane hääletanud reisijaid oma autosse korjas. Seega vähemalt kolm reisijat pääsesid asendusbussi ootamisest.

Veel juhtus eile avarii Sõmeral, kus nooremapoolse mehe juhitud kruusakoormaga kallur sõitis teelt välja kraavi ja paiskus külili.

Šokiseisundis juht viidi haiglasse, aga tõsisemaid vigastusi tal ilmselt ei olnud. Ka auto ise õnnetuses märkimisväärseid kahjustusi ei saanud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Kukk kuulis õnnetustest Saarte Hääle vahendusel ja seega täpsemat infot juhtunud avariide kohta ta eile õhtul anda veel ei osanud. Küll aga manitses ta inimesi halbades ilmastikuoludes olema äärmiselt ettevaatlik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 131 korda, sh täna 1)