Briti linnurände raamat mainib ka Sõrvet

Briti autori Tim Harrise raamat “Migration Hotspots” (“Rände tulipunktid”) võtab vaatluse alla maailma 30 kõige olulisemat linnurände piirkonda, mille hulka on valitud ka Eesti.

Eestist saab peatähelepanu Matsalu rahvuspark, lühike ülevaade antakse ka meie teistest parematest rändevaatluskohtadest nagu Põõsaspea, Sõrve, Kabli ja Mehikoorma, kirjutab Lääne Elu.

Tim Harris kirjutab, et Eesti on valitud rändepaikade paremiku hulka tänu erakordsele kevadisele ja sügisesele lindude läbirändele. Teine põhjus on peaaegu uskumatult massiline värvuliste sügisränne läbi terve Eesti.

Rannikumeri on põnev ka talvel, kui sinna kogunevad talvituvad veelinnud, nende hulgas ka linnukaitse organisatsiooni Birdlife International poolt ohualtiks liigiks kuulutatud kirjuhahk. Seega peaks Eesti olema iga linnuhuvilise reisikavas, kirjutab Harris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 102 korda, sh täna 1)