Maria Pihlak saavutas Tammsaare konkursil peavõidu

Maria Pihlak saavutas Tammsaare konkursil peavõidu

GRAND PRIX: “Kõige keerulisem on see, et see, mida sa loed, läheks kuulajatele südamest südamesse,” ütleb alates neljandast klassist etlemisega tegelenud SÜGi 9. A klassi neiu Maria Pihlak. Foto: Marek Kabel

Möödunud reedel Järvamaal Albu põhikoolis toimunud kümnendal üleriigilisel võistulugemisel “Hansenist Tammsaareni 2013” pälvis lisaks oma vanuseastme parimale tulemusele kõigi vanuseastmete üldarvestuses grand prix´ Saaremaa ühisgümnaasiumi 9. A klassi õpilane Maria Pihlak, keda juhendas Rita Ilves.

“Uskumatu! Ma päriselt ei oleks üldse midagi sellist oodanud, ma olen nii õnnelik,” vahendas Maria Pihlak oma emotsioone Saarte Häälele. Ta lisas, et tema arvates oli konkurents üpriski tihe. Kõige keerulisemaks hindabki alates neljandast klassist etlemisega tegelenud Maria seda, et see, mida sa loed, läheks kuulajatele südamest südamesse.

Maria on seni ainus konkursil osaleja, kes on peavõidu pälvinud kahel korral. Ka 2010. aastal tunnistati Maria parimaks.

Maria luges katkendit “Tõe ja õiguse” teisest osast. Neiu sõnul valmistutakse etluskonkursiks ette väga põhjalikult. “Enda jaoks tuleb tekst mitmekihiliselt läbi mõelda,” kinnitas ta.

Küsimusele, kelle teosed tema lemmikute hulka kuuluvad, vastas Maria, et just Tammsaare. “See tundubki väga huvitav ja hea minu jaoks,” lausus neiu, kes kuulub ka Kreputlaste ridadesse. Oma tulevikuplaanide kohta ütles neiu, et plaan on proovida kunagi Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstierialale. “Aga see on veel kauge tulevik,” naeris ta.

Maria juhendaja, SÜGi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Rita Ilves lausus, et tema jäi Mariaga väga rahule. “See oli proovidega võrreldes parim esitus. Kuna olen teda 4. klassist alates juhendanud, on tema arengut olnud väga põnev jälgida,” märkis Ilves, kelle sõnul oli Marial väga põhjalik tekstianalüüs. Samuti tõi Ilvese sõnul edu kindlasti see, et tütarlaps suudab ise enda suhtes väga kriitiline olla.

Auhinnaks sai Maria hinnalise raamatu ja nahkkaantega märkmiku. Tänavusel konkursil osales 61 etlejat 25 erinevast koolist. SÜGist olid võistlemas gümnaasiumi vanuseastmes Pärlin Luhila ja Tauri Nõgu, kes mõlemad said eripreemia. SÜGi tuli grand prix ka esimeselt konkursilt 2004. aastal, siis sai selle Reet Sillavee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 689 korda, sh täna 1)