Jää ja tuule meka

Saaremaa spordimaastik on talviste spordialade osas tugevalt elavnenud. Uljalt on talvisele spordipildile ronimas alad, mis seotud jää ja tuulega.

Jääpurjetamine on Eestis üldiselt teenimatult tahaplaanile jäänud. Hea on kuulda ja näha, et Saaremaal see nii ei ole. Viimastel talvedel, mil jääd olnud, võib pea igal nädalavahetusel kusagil ranniku lähedal näha kobedal kiirusel kihutavaid purjesid. Jääpurjetamine on ilus ja hästi vaadeldav ala. Ega toimugi kusagil ulgumerel, vaid siinsamas. Paras perega uisud jalge otsa või lapsele kelk istumise alla sättida ja minna purjesid uudistama.

Oma esimese n-ö ametliku etteaste tegid ka lohesurfarid, kes seni on pigem omaette nikerdanud. Saaremaa meistrivõistluste esimene etapp ei olnud pelgalt külavõistlus. Kohale tulid ka Eesti tippu kuuluvad sõitjad, kes Saaremaad ja saar-laste korraldamisoskust kiitsid. Pealegi andsid kirjud lohed ja kihutavad mehed igapäevaelule värvi juurde.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 155 korda, sh täna 1)