Naisrühmade päev toob kokku sada tantsijat (3)

Täna saavad Kihelkonnal maakondlikul naisrühmade žanripäeval kokku maakonna naisrahvatantsu rühmad. Päevast võtab osa ligi sada tantsijat.

“Selleaastane kokkusaamine on pühendatud kultuuripärandi teema-aastale, mille tunnuslause on “Pärijata pole pärandit”,” ütles Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember, lisades, et žanripäeva enda moto on “Tantsime eilsed sammud täna homsesse”. Lemberi sõnul on naisrühmade päev traditsioon aastast 1995, mida korraldatakse naisrahvatantsu populariseerimise, väärtustamise ja tunnustamise nimel.

Žanripäev algab Kihelkonna põhikoolis kl 13 traditsiooniliselt koolituse vormis, mille viib läbi 2014. aasta vabariikliku tantsupeo naisrühmade liigi assistent mentor Tiiu Pärnits. Kl 16 algab aga rahvamajas kontsert, kus kõigil huvilistel on võimalik nautida võluvate saare naiste kaunist tantsu. Iga rühm esitab kaks oma lemmiktantsu. Kontserti juhib Valdo Lauri. Kihelkonna rahvamaja juhataja kt Annika Allaku sõnul on kontserdi vahele planeeritud väikesed üllatused ja päeva lõpetab mehelike meeste trio.

Naisrühmade päeval osalevad Kärla Kadaka Mari (juh Virge Varilepp), Kuressaare Kadrid (Virge Varilepp), Lümanda Kabujalake (Ulvi Põld), Tõllu Tütred (Enda Torga), Valjala MariAnnid (Mari Soots), Kaarma Kargus (Kai Kiik), Ritsikas (Merle Sillavee) Kuressaarest ja Koidukiir (Janne Hints) Orissaarest. Kokku on Saare maakonnas 11 naisrahvatantsurühma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 684 korda, sh täna 1)