Nantecom Saaremaa DeliFood esitles nädala algul pealinna restoranis Mannerheim oma tootevalikusse hiljuti lisandunud uudistoodet Saare smetana.
Restorani peakokk Rudolf Visnapuu tutvustas kohaletulnuile smetana kasutusvõimalusi erinevates roogades. Enim tähelepanu pälvis magustoit – kreem, mille valmistamiseks oli smetana vähese suhkruga vahustatud, saades tulemuseks õhulise ja maitsva magusroa.
Ettevõtte tegevjuht Üllar Taniberg tõdes, et sematana näol on tegemist 30protsendilise kohaliku hapukoorega, mida eristavad teistest nii selle valmistamismeetod kui kasutusvõimalused. “Seda võib lisada kuumadesse kastmetesse, ilma et see tükki läheks või seda väikse vaevaga magustoiduks vahustada,” kinnitas Taniberg.
Julgustamaks toiduhuvilisi smetanat erinevates roogades katsetama, kuulutas Nantecom Saaremaa DeliFood välja retseptikonkursi “Mida teha Saare smetanast?” Konkursile oodatakse huvitavaid retsepte koos täpse kirjelduse ja fotoga valmis tehtud toidust 23. veebruarini. Vabariigi sünnipäeval valivad restorani Mannerheim peakokk Rudolf Visnapuu ning OÜ Nantecom Saaremaa DeliFood esindajad välja parima smetana-koka, kes saab auhinnaks õhtusöögi kahele Mannerheimis. Eriauhind läheb ettevõtte kinnitusel ka kõige lastepärasemale smetana-retseptile. Sel juhul on auhinnaks kotitäis ettevõtte oma toodangut.
Nantecom Saaremaa DeliFood müügidirektor Urmas Kikkas ütles Saarte Häälele, et konkursikorras kokku koondatavad retseptid ei jää sugugi kuskile sahtlipõhja seisma.
“Kohe-kohe peaks meil koduleht üles saama ning seal leiab see retseptikogu kindlasti kajastust,” kinnitas ta.
Retseptid tuleks saata aadressile: press@bono.ee, märgusõnaks: Saare smetana retseptikonkurss.
kutsuge raissa smetanina Komi ANSV-st. Ta tunneb asja, sest ta oli kõva suusataja.