Saarlaste dividendi-TOPis troonib Toomas Tool (3)

Äripäeva värske dividendide TOPi võitis 2011. aastal väljavõetud summa alusel Olympic EG omanik Armin Karu. Saarlastest on edetabelis kõrgele 6. kohale platseerunud ärimees Toomas Tool, kes maksis endale dividendidena välja 2,47 miljonit eurot.

Äripäeva andmeil maksis Toomas Tooli osalusega börsifirma Silvano FG tunamullu omanikele dividende ja ka aktsiakapitali vähendamise teel kokku 11,4 miljonit eurot. Kõige enam teenis selle pealt Tool ühes oma äripartneri Stephan David Balkiniga, viimane sai küll mõnevõrra vähem raha kui Tool.

Tabelis 86. kohal on ehitusfirma Rand&Tuulberg omanik, Ruhnu elanike registrisse kantud Aivar Tuulberg, kes sai sarnaselt kaasomanikule Raivo Rannale dividendidena 378 000 eurot. 109. kohal on aga Saaremaal sündinud Tõnu Laak, kes kuulub Kodumaja omanike ringi ning kes sai ühes kaasomaniku Tõnis Sildmäega dividendidena 2011. aastal 346 000 eurot.

150. kohale on tunamulluste andmete põhjal jõudnud Baltic Workboatsi omanikud Märten Vaikmaa ja Margus Vanaselja. Nemad said dividendidena 299 000 eurot. 154. kohal on aga Saaremaaga tihedalt seotud Indrek Toome, kes sai dividendidena 298 000 eurot. Saarlastest on tabelis ka Tõnis Palts (172. koht), kelle praeguse aja suurimaks ja kulukamaks äriprojektiks on Äripäeva andmeil kinnisvaraarendus Ukrainas. Dividendidena sai Palts 265 000 eurot.

Dividendide TOPi koostamisel on Äripäeva andmeil arvesse võetud ettevõtete reaalsed dividendide väljamaksed rahavoogude ja omakapitali muutuste aruannete põhjal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 575 korda, sh täna 1)