Loeb see, kes loeb (1)

Vaatamata sellele, et ajaveetmise võimalused aina avarduvad, üha rohkem lahutatakse meelt sotsiaalvõrgustikes laikides, šeerides ja kommenteerides, on hea meel tõdeda, et leidub veel neid, kes armastavad raamatuid lugeda.

Tõsi, viimase kolme aastaga on Saare maakonna keskraamatukogu lugejate arv aina kahanenud – mullu oli see tunamullusest kaks protsenti väiksem, külastuste hulk aga koguni 11 protsenti kasinam. Ja kojulaenutusi oli läinud aastal üle 11 000 vähem kui aastal 2011!

Tõsi, ka uusi teoseid osteti keskraamatukogusse mullu tervelt veerandi võrra vähem.

Mis pani rahva siis masu ajal rohkem lugema? Ehk see, et mõnigi meist oli töö kaotanud. Kui ohtralt vaba aega käes, miks mitte osa sellest lugemisele pühendada? Eriti kui raamatu lugemise eest midagi maksma ei pea? On ju hea raamat omamoodi põgenemine hallist ja masendavast argipäevast.

Raamatukogude edetabelites troonib kõrgetel kohtadel kohustuslik kirjandus. On see hea või halb? Vist pigem hea, sest nii loevad need pealekasvava põlvkonna liikmed, kes lugeda ei armasta, oma elu jooksul läbi vähemalt mõnegi raamatu. Ja mine tea, ehk hakkab lugemine meeldimagi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 211 korda, sh täna 1)