Seitse aastat peavaluga (17)

Seitse aastat peavaluga

Foto: Sander Ilvest

Peavalu on inimestel enamlevinud tervisehäda. Võiks öelda, et üsna tavaline. Eks ikka vahel pea valutab veidi. Kuid paljudel avaldub peavalu viisil, mis halvab nende elutegevuse peaaegu täielikult. Või siis valutab pea vaikselt, kuid pidevalt.

“Mul on peavaluga püsisuhe,” ütleb Saarte Häälele 32aastane Anu, kelle pea on järjest valutanud ei rohkem ega vähem kui seitse aastat.

“See oli 2005. aasta lõpp,” meenutab Anu aega, kui peavalu tema kuklapiirkonda sisse kolis. Sealt edasi on ta kannatanud valu käes 24/7. “Valu on pidev, kuid vahepeal muutub valu tugevamaks ja esineb ka teravamaid valusööste,” räägib Anu. Ta selgitab, et algusaastatel oli valu ja valuga harjumine tekitanud sellise seisundi, et ta ei tahtnud kedagi näha ega kellegagi suhelda.

“Mõnda aega oli mu ainus soov töölt koju jõuda ja pikali visata,” meenutab Anu. Ainuke asi, mis valu veidi leevendab, on ehk trennitegemine ja värskes õhus liikumine. Peavalu segab kindlasti ka igapäevaseid toimetamisi. “Midagi tegemata ei jää, kuid ma tunnen, et pean ennast rohkem sundima kui teised,” arvab Anu.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 561 korda, sh täna 1)