Maaraamatukogu peab jääma (3)

Eile taasavatud Metsküla raamatukogu on meeldiv kinnitus elu võimalikkusest maal.

Kui külas on olemas aktiivsed inimesed, panevad nii vald kui riik õla alla, et kogukonnal oleks, kus koos käia.

Metsküla raamatukogu ei ole vaid koht, kus saab raamatuid laenutada. Tegemist on aastaringselt avatud mugava paigaga, kus inimesed saavad soojas toas ajada sõna juttu, kasutada arvutit ning lõpuks ka raamatu koju kaasa võtta.

Eriti talveajal on maal palju üksikuid eakaid inimesi, kellel peale kassi või koera teisi vestluskaaslasi polegi, sest lapsed on kaugel ning naabertalud on kasutusel vaid suvemajadena.

Loomulikult tunnistab raamatukogu juhataja, et lisaks direktoriametile on tema ülesanneteks veel maja kütta, koristada ja lund rookida. Kuid seda kõike saab ta teha kodukülas. Tal pole vaja Soome tööle minna.

Põllumajandusminister on välja käinud idee riigiasutused pealinnast minema kolida. Ehk oleks regionaalpoliitiliselt kasulikum ja sootuks odavam rajada küladesse, kus on alles teatud arv püsielanikke, hoopis raamatukogud?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 219 korda, sh täna 1)