Lasteaiatasu kallines (4)

Kuna 1. jaanuarist tõusis töötasu alammäär seniselt 290 eurolt 320 eurole, kerkis miinimumpalgaga seotud kohatasu ka Kuressaare lasteaedades ja huvikoolides.

“Sarnaselt mitmete teiste Eesti omavalitsustega nagu näiteks Tallinn, Tartu, Viljandi jpt, on ka Kuressaares lasteaia, aga ka muusika- ja kunstikooli kohatasud seotud alampalgaga,” ütles Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Kristiina Maripuu.

“Seetõttu mõjutab vabariigi valitsuse kehtestatud töötasu alammäära tõus 290 eurolt 320 eurole ka meie kohatasusid.”

Kuna kohatasu määr on munitsipaallasteaedades ja muusikakoolis 9 protsenti töötasu alammäärast, tõuseb kohatasu 26,1 eurolt kuus 28,8 euroni. Kunstikooli kohatasu on 4,5 protsenti töötasu alammäärast, seega tuleb seal õppimise eest kuus maksta senise 13,05 euro asemel 14,4 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 692 korda, sh täna 1)