Prokurör kaebab Suklese süüasja ringkonnakohtusse edasi

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus kaebab Tallinna ringkonnakohtusse edasi ärimees Andrus Suklese (47) õigeksmõistmise oma endise äripartneri Tullio Libliku palgamõrva kavandamise katse süüdistuses.

Harju maakohus mõistis esmaspäeval Suklese palgamõrva kavandamise katses õigeks, kuna leidis, et politseiagendi abil kogutud tõendid on ebaseaduslikud. “Minul on kujunenud kohtuvaidlustes teised seisukohad ja ma vaidlustan kohtu otsuse kõrgema astme kohtus,” ütles Evestus BNS-ile.

Harju maakohus leidis, et kuna politseiagendina kasutatud isik ei vastanud kriminaalmenetluse seadustikus sätestatud nõuetele (agent ei olnud Eesti kodanik – toim), puudus isik, keda Sukles teise isiku tapmisele kihutas. Agendi abil kogutud tõendid on ebaseaduslikud ja kohtukõlbmatud, mistõttu mõistis kohus Suklese õigeks.

Kohus tühistas Suklese elukohast lahkumise keelu. Kohtu otsusega hüvitab riik Suklesele kaitsjale makstud tasu 27 000 euro ulatuses. Ka kannatanu esindajale makstud tasu 19 000 eurot hüvitatakse.

Prokuratuur süüdistab Suklest selles, et ta maksis 2010. aasta 26. augustil kella 18 ja 18.40 vahel Aleksejs Silja-vinsile oma endise äripartneri OÜ Saarte Investeering ainuosaniku ja juhatuse liikme Tullio Libliku tapmise eest ettemaksuna 1000 eurot ning ülejäänud 9000 eurot lubas maksta pärast tapmist. “Kuriteoplaan jäi realiseerumata politseiametnike sekkumise tõttu,” on Evestus öelnud.

Sukles on Libliku tapmise tellimist eitanud, Libliku kinnitusel aga võlgneb Sukles tema ettevõttele miljoneid kroone, mis võiski olla ründe motiiviks.

Tullio Liblikult ei õnnestunud eile kommentaari saada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 122 korda, sh täna 1)