Merinvest alustas uut aastat uue juhiga

Saaremaal autotööstustele kummidetaile valmistav Merinvest sai sügisese omanikuvahetuse järel alates jaanuarist ka uue juhi, kelleks on oma maja mees Kaupo Kirs.

Aasta algusest ettevõtte nõukogusse taandunud Enn Meri rääkis Saarte Häälele, et Merinvesti asus juhtima uus juhatus, mis koosneb kokku kolmest inimesest. Juhatuse esimees on seejuures Kaupo Kirs, kes aasta jagu Merinvestis juba töötanud. Enne Merinvesti töötas Kirs alates 2004. aastast Saare Martex OÜ-s (praegu Trelleborg Estonia – toim) kvaliteedijuhina ja hooldusjuhina. Veel enne seda töötas uus juht Swedbankis. Merinvesti juhatusse kuuluvad lisaks Kaupo Kirsile ka ettevõtte tehniline direktor Aivar Rand ja finantsdirektor Age Algo.

Enn Meri ise näeb ettevõtte tulevikku endiselt helgena. “Merinvesti käsi ei käi maailmapraeguses olukorras halvasti,” leidis ta. Ehkki tellimuste hulk vahepeal vähenes, ei olda Meri kinnitusel siiamaani hakatud nt lühema tööajaga töötama. “Tellimusi on hakanud juurde tulema, aga vara veel öelda, kui palju,” avaldas ta.

Kaupo Kirs tunneb end uues ametis suhteliselt kindlalt. “Merinvest iseenesest on stabiilsele pinnale rajatud, on niivõrd kaua töötanud, suhted Saksa partneriga on ka väga head ja lepingud on pikaajalised,” tõdes Kirs, kelle sõnul pole Merinvesti toimimises mingeid järske muudatusi ette näha. “Ma usun, et head tööd tuleb lihtsalt jätkata.”

Mingeid hinnanguid tulevikuvaadetele Kirs esialgu anda ei soovinud. “Need oleks sellised Eda Pauksoni ja Igor Mangi laadi teemad rohkem,” ütles ta naljaga pooleks. “Ma pigem ei ennustaks midagi, vaatame, mis elu toob ja kuidas asjad lähevad,” lisas ta.

Sügisel müüs Enn Meri Saksa firmale Freudenberg Dichtungs- und Schwingungstechnik GmbH & Co-le 60% Merinvesti aktsiatest, mille tulemusena on sakslastel nüüd 80% ja ettevõtte juhatusest nõukokku suundunud Meril 20% osalus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 353 korda, sh täna 1)