Laevatehas teeb endises Nasva jahtklubis remondi

Möödunud sügisel naabruses asuva Nasva hotelli ostnud laevaehitusfirma Baltic Workboats plaanib majutushoone rekonstrueerida.

“Midagi väga põhjalikku ei tule, maja me ümber ehitama ei hakka,” ütles ettevõtte juhatuse esimees Margus Vanaselja, kelle sõnul on plaanis parandada hoone soojustust, vahetada välja amortiseerunud küttesüsteemid, ehitada abiruumid ümber kontoriruumideks. Samuti ühendatakse jahtklubi hoone laevaehituskompleksiga galerii abil.

Senised hotellitoad jäävad tehase mandrilt pärit töötajate ja allhankijate majutamiseks. “Laevatehases on pidevalt allhankijaid mitmelt poolt Eestist, kuid ka laevatehase enda töötajate hulgas on palju mandrimehi, eriti projekteerijaid,” rääkis Margus Vanaselja.

Hoone välisilmet uus omanik muuta ei kavatse. “Ega sellel välisilmel suurt midagi häda ole, me ei müü ju hotelli välimust, vaid peame häid laevu ehitama,” lausus Vanaselja, kelle sõnul läheb hoone rekonstrueerimine lahti kevadel.

1994. aastal avatud hotell oli eelmise sajandi lõpus ja selle aastatuhande alguses populaarne majutus- ja lõbustuskoht. Nasva hotelli valisid 1990-ndatel aastatel oma peatuskohaks mitme Euroopa riigi valitsusjuhid. Viimased viis aastat oli hotell müügis, läbirääkimisi hotelli ostu-müügi üle pidasid Baltic Workboats AS ja viimased kümme aastat hotelli omanikuks olnud OÜ Tannenrode mitu kuud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 702 korda, sh täna 1)