Veebruaris sõidab Riivo Vaet oma 20. Tartu maratoni (4)

Veebruaris sõidab Riivo Vaet oma 20 Tartu maratoni

ETTEVÕTJAST MARATONIMEES: Uustalu peremees Riivo Vaet pole tänavusel talvel õieti treenida saanudki. Mees jonni ei jäta. Staažikas spordimees läheb oma 20. maratonile. Foto: Aare Laine

Kolmapäeva pärastlõunal näitas Riivo Vaet Saarte Häälele oma võistlussuuski, millega ta peatselt Tartu maratonile läheb. Vaatamata sellele, et ettevalmistus kohalikel radadel on tänavu olnud peaaegu olematu, ei karda 65-aastane kogenud suusataja kuulsal maratonil juba kahekümnendat korda võistelda.

Spordiringkondades tuntakse Leisi valla staažikat spordimeest ja treenerit rohkem raskejõustiklasena, ennekõike kreeka-rooma maadlejana. Vähem ehk teatakse praegugi oma koduses jõusaalis kangiga rassivat põllumeest kui maratonisõitjat.
Põllumehed teavad Riivo Vaeti kui teenekat loomakasvatajat, kes on omal ajal olnud peazootehnikuna ametis nii Laimjala kui ka Karja ühismajandis. Samuti üle Eestimaa tuntud Vambola suurmajandis Viljandimaal.

Õpingud omaaegses Eesti põllumajanduse akadeemias pole sitkel saarlasel mööda külgi maha jooksnud. Nüüd saab Uustalu peremees kõrgkoolis omandatud teadmisi rakendada oma majapidamises. Kodutalus kuluvad marjaks ära ka suurmajandeis saadud praktilised kogemused.

Meremehe asemel põllumeheks

“Pärast Leisi keskkooli lõpetamist läksin hoopis Tallinna merekooli. Tegin seal sisseastumis-eksamid ära, kuid kohe sisse ei saanud. Jäeti reservi. Öeldi, et kui keegi kuu aja pärast välja langeb, siis võetakse mind asemele. Selline korraldus mind ei rahuldanud. Viisin dokumendid EPA-sse. Sisseastumiseksamite ajal oli meie toas 11 poissi. Neist kaks sai sisse. Üks neist olin mina. Algas tudengielu Tartus,” rääkis Riivo Vaet oma elukutsevalikust.

Paralleelselt õpingutega tegeles kodukohas maadlusest maigu suhu saanud noormees ka spordiga.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 505 korda, sh täna 1)