Meelespea pikaaegseim heategevusturg lõpetas (7)

Detsembris sulges uksed MTÜ Meelespea heategevusturg, mis seekord kestis tõesti pikka aega – seitse kuud. Turu müügitulust on saanud abi nii eraisikud, lasteasutused kui ka mitmed üritused.

Meelespea eestvedaja Aive Laanemetsa sõnul tõmbas ühing heategevusturule taas kord joone alla, kuna laada asukohale Kuressaare Ferrumi kaubamaja ruumides leiti rentnik. “Meil oli hoone omanikuga kokkulepe, et turg saab maja vabades ruumides tegutseda kuni rentniku leidmiseni,” lisas Laanemets.

Samas tõestas tema sõnul viimane, arvult kaheksas turg ettevõtmise korraldajatele, et sellist püsivat heategevuse võimalust vajavad nii ostuhuvilised kui ka annetajad. “Meie kogemused kinnitavad, et inimesed tahavad annetada mitte ainult riideid, vaid ka mööblit, tarbeesemeid, nõusid, raamatuid jmt aastaringselt,” ütles Aive Laanemets, lisades kahetsusega, et paraku pole ühingul õnnestunud linnas selleks aastate jooksul õiget ruumi leida.

“Oleme siiski lootusrikkad ja usume, et ühel päeval saame Kuressaares ikkagi aastaringse heategevusturu käivitada,” lausus Laanemets.

8. heategevusturu tulust on saanud rahalist toetust Leisis elav kolmelapseline perekond, kes kaotas traagilises õnnetuses pereisa. Toetati ka üht neljalapselist peret, kes oli kaotanud pereema. Lisaks sai rahalise annetuse Salme põhikool, ostmaks poiste tööõpetusklassi vajalikku klaasilõikamis- ja lihvimismasinat, ning Lümanda lasteaed oma mänguväljaku uuendamiseks.

Heategevusturu tulust toetas MTÜ Meelespea ka Saaremaa intellektipuudega laste suvelaagri, Saaremaa ühisgümnaasiumi 23. kabaree-etenduse ja Lucia laulukonkursi ning Kuressaare väikelastekodu kevadsuvise reisi korraldamist. Riideabi saadeti Pärnu diakooniakeskusse.

Kaheksanda heategevusturu raamesse jäi ka Meelepea üks esmakordne ettevõtmine – koduste hoidiste kogumine Kuressaare väikelastekodu kasvandikele. Ühing ise panustas lastekodu laste toidulaua rikastamisse, keetes ühiselt 36 purki õunamoosi.

Turg oli avatud 5. maist 12. detsembrini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 647 korda, sh täna 1)