Vabatahtlikud rõõmustasid tugiühingu liikmeid (3)

Vabatahtlikud rõõmustasid tugiühingu liikmeid

KAHEPOOLNE RÕÕM: Kordaläinud jõulupeost tunnevad heameelt Kristi Sillart (vasakul) ja Merlin Helm vabatahtlike ühendusest, tugiühingu juhatuse liige Ludmilla Siplane, jõuluvana kehastanud Ülo Kannisto ning vabatahtlikud Elo Naaber, Kerli Gutman ja Maris Altmann. Foto: erakogu

Neljapäeva pärastlõunal Kuressaare päevakeskuses toimunud Saare maakonna arengupuuetega inimeste tugiühingu jõulupidu sarnanes lausa suurejoonelise balliga.

Ühingu juhatuse liikme Ludmilla Siplase sõnul tundsid tugiühingu liikmed ja kõik peolised endid tõesti nagu ballikülalised. Seda tänu Saaremaa vabatahtlikele, kes oskasid peo korraldamisega osalejaisse õiget jõulutunnet sisendada.

“Igal aastal oleme oma jõulupidu pidanud kusagil huvitavas kohas – Suure Tõllu puhkekülas, Veski trahteris, Lõmala sadamahoones. Püüame ühingu noortele näidata neid paiku, kus tavainimesed lõõgastumas käivad. Päevakeskuses saavutasime selle, et kõigile jäi mulje, nagu oleksime viibinud luksusrestoranis,” hindas Siplane.

Toreda peomeeleolu lõid muusikud Toomas ja Kerstin Tang ning Taniel Vares. Vahepalasid esitasid sarmikad naised MTÜ-st Saaremaa Vabatahtlikud. Toidu valmistasid päevakeskuse köögi kokad. Jõuluvana kingikotti aitasid sponsoritena täita OÜ Ensert (Märt Käesel), Saaremaa tarbijate ühistu (Tiit Saaremäel) ning politsei- ja piirivalveamet (Janne Mets).

Vabatahtlikel endil jagus meelepärast tegevust küllaga. Nemad olid ka peolistele tantsukaaslasteks, eeslauljateks, katsid peolaua ja pärast ka koristasid. “Kõik sujus hästi. Jäime ise rahule,” tundis vabatahtlike eestvedaja Merlin Helm heameelt.

Suvistes üleriigilistes laagrites on Saare maakonna arengupuuetega inimeste tugiühingu liikmeid hakatud hellitavalt kutsuma ka Saare vaimukateks. Nüüdki näitasid peolised tantsude ja mängudega ning jõuluvanale esinedes üles oma vaimukust.

“Vabatahtlikega tegime 12. detsembril jõulukaarte. Saatsime need asutustele, kes on meid lõppeval aastal toetanud. Neljapäevane pidu oli aga aastat kokku võttev üritus, mis väga hästi korda läks,” rõõmustas Ludmilla Siplane.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 811 korda, sh täna 1)