Lastekodulapsed õpivad mängu abil rahaga ümber käima

Ehitusvaldkonnas tegutsev OÜ E & G kinkis koostöös OÜ-ga Nordicvent ja kirjastusega Loogiline lastekodudele üle Eesti arendava lauamängu “Cashflow”, mille eesmärk on õpetada vanemateta kasvavaid lapsi rahaga teadlikumalt ümber käima.

Kuressaare väikelastekodu sai oma mängu kätte vahetult pärast jõulupühi. E & G projekti pressiesindaja Kaisa Kopliste sõnul on “Cashflow” majanduslikku ja loogilist mõtlemist arendav lauamäng, mille eesmärk on tõestada, et majandusliku heaolu saavutamisel ei mängi niivõrd suurt rolli päritolu või ametikoht, vaid nutikus ja unistused. Kopliste sõnul kiideti mäng Kuressaare väikelastekodus heaks. Nii mõnigi töötaja oli sellest varem kuulnud ja teadis öelda, et tegemist on kasuliku mänguga.

Majanduslik toimetulek iseseisva elu alustamisel on Kopliste andmeil lastekodulastele tõsine probleem. Noor täiskasvanu saab lastekodust välja kolides ühekordset elluastumistoetust 383,60 eurot, lisaks võib tema isiklikule kontole olla kogunenud muidki toetusi, millele võimaldatakse ligipääs alates 18. eluaastast.

Ülemaailmselt tuntud lauamäng “Cashflow” põhineb raamatu “Rikas isa, vaene isa” autori Robert T. Kiyosaki filosoofial.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 205 korda, sh täna 1)