Heategija kinkis Kuressaare kodututele kassidele maja (22)

Heategija kinkis Kuressaare kodututele kassidele maja

KEDAGI POLNUD KODUS: Kui Saarte Hääl eile Kauba tänava kassimaja pildistamas käis, polnud ühtki elanikku paraku kohal. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare südames, Kauba tänaval elutsevad kodutud kassid said jõulupühade ajal ilusa üllatuse osaliseks: anonüümne heategija kinkis sealsetele kassidele väikese soojustatud “hoovimajakese”. 

Inimesed, kellelt Saarte Hääl kassimajakese kohta uuris, palusid, et nende ega heategija nime leheveergudel ei nimetataks, kuid kinnitasid, et selline ilus tegu jõulude ajal tõepoolest tehti. Sellekohane info ringles ka sotsiaalvõrgustikus Facebook, kust võis lugeda, et “sinise autoga poisid, tagasihoidlik daam valge autoga ja väike päkapikk tõid soojustatud ja esikuga kassimaja kohale”.

“Ilus tegu oli see muidugi, neil kassidel pole ju talve ajal kuskile sooja minna,” kiitis Saarte Häälega rääkinud naine, kes on uhiuues majas kasse korduvalt söömas näinud. “Nad on selle omaks võtnud ja süüa on neil seal ka,” kinnitas ta.

Delfi andmeil koosneb nn Kauba tänava kassikoloonia põhiliselt viiest kastreeritud-steriliseeritud kassist, kes kasutavad ööbimiskohtadena ümberkaudsete mahajäetud majade pööninguid ja keldreid.

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu juhataja Helen Kuleša arvates on koduta kassidele söögimaja kinkimine ütlemata ilus tegu. “See on väga lahe minu meelest ja kassidel on sellest kindlasti väga hea meel,” ütles Kuleša.

Ta lisas, et kui kassid on omavahel n-ö tuttavad ja üksteist ei pelga, siis võib loota, et nad julgevad seal külmemate ilmadega ka magamas käia. Majakeses on ikkagi tunduvalt soojem kui külmakraadide korral lumehanges kükitades. Helen Kuleša arvates on see väga hea lahendus, arvestades seda, et kodutud kassid on eelnevalt juba kastreeritud või steriliseeritud. Seda enam, et näriliste püüdjaina on neist tänaval kindlasti ka abi.

“Polegi kuulnud, et kuskil mujal Eestis oleks midagi taolist tehtud. See on kindlasti üks parimaid asju, mis on viimasel ajal kodutute kasside heaks tehtud,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 634 korda, sh täna 1)