Maive Õispuu vastu alustati kriminaalmenetlust (6)

Politsei on Kärla valla endise eestkostetöötaja vastu algatanud kriminaalmenetluse.

“Õispuu asjus alustas keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo kriminaalmenetlust,” kinnitas Saarte Häälele politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht, täpsustades, et menetlus algatati omastamist käsitleva paragrahvi alusel.

Detsembri alguses tuvastas Kärla vallavolikogu revisjonikomisjon, et SA Kärla juht ja valla eestkostetöö korraldaja Maive Õispuu on omastanud raha isiklikuks otstarbeks, ning komisjon palus Kärla vallavanemal pöörduda uurimisorganite poole, selgitamaks välja tekitatud kahjude suurust kogu eestkosteperioodi vältel. Õispuu on ise vallale oma süüd tunnistanud ja raha ka tagasi maksnud.

Pärast juhtumi ilmsiks tulekut vallandati Õispuu ametist. Kui Saarte Hääl eelmisel nädal Maive Õispuult kommentaari palus, ei soovinud Õispuu kommenteerida, kuid ei lükanud väiteid ka ümber.

Süüdimõistmise korral võib kohus nimetatud kuriteo eest määrata rahalise karistuse või reaalse vangistuse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 602 korda, sh täna 1)