Oh kuusepuu, oh jõulupuu… (2)

Oh kuusepuu, oh jõulupuu...

Jõulupuu kaunistamise päris uus liin on lastepiltide kasutamine. Eestlaste jaoks on ometi domineeriv looduslähedus. Loomad-linnud, käbid, jääpurikad – kõik see, mis on looduslähedane. Foto: Sishi AH

Nõu jagab ja uusi kuusekaunistustrende tutvustab Taivo Piller.

Millised on tänavused jõulukaunistuste trendid laias maailmas?

Tänavused trendid on suhteliselt samad, mis eelmisel aastal. Eestlaste jaoks on domineeriv looduslähedus. Loomad-linnud, käbid, jääpurikad – kõik see, mis on looduslähedane. Päris uus suund on lastepiltide kasutamine jõuluehetel. Oma pilti sinna kahjuks panna ei saa, need pildid on fotograaf selle sarja jaoks pildistanud.

Jõulukaunistused on teatud mõttes investeering. Kas ja kuidas tuvastada müügil olevate ehete kvaliteeti, kas see on üldse oluline?

See ongi viimase ühe-kahe aasta jooksul kõige rohkem muutunud. Varem, nn buumi ajal oli tähtis, et jõulupuu oleks hirmsasti ehteid täis, ja sellele, millest need ehted tehtud on ja milline on nende kvaliteet, eriti tähelepanu ei pööratud. Nüüd on nii, et ehteid pannakse pigem vähem, aga kasutatakse õigeid, päris materjale. Viimasel ajal ei meeldi inimestele enam plastikehted. Traditsiooniline jõuluehete materjal on muidugi klaas, aga mitte ainult. Võiks kasutada kangast, metalli, ka portselani, millest tehtud ehted on mõnevõrra vastupidavamad ega lähe maha kukkudes kohe katki.

Hind ei pruugi alati olla kvaliteedinäitaja. Väikesed portselanehted on kohati isegi odavamad kui plastikust. Mõnel puhul võivad ka klaasist ehted olla odavamad kui plastikust, hind ei ole alati määrav. Hind sõltub ennekõike kasutatud materjali kogusest.

Küsis Tõnis Kipper, vastas Taivo Piller

Edasi loe detsembrikuu Oma Kodust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 217 korda, sh täna 1)