Mulgimaal kohtunud Salme patrioodid (1)

Mulgimaal kohtunud Salme patrioodid

KODUKANDI UUDISTEGA KURSSI: Pereisa Kristo ja pisipoeg Jacot süles hoidev Triinu püüavad end Mulgimaal toimuvaga kursis hoida ka ajalehe Sakala abil. Jacqueline’ile trükikirja lugemine raskusi ei valmista, Jacobit huvitavad aga rohkem tööriistad kui uudised. Foto: Sander Ilvest

Salmel Viking Burgeri nimelist söögikohta pidav ning esimesel jõulupühal Kuressaares oma restorani Lavendel avav Kristo Putnik ei osanud Mulgimaa poisina ilmselt ettegi kujutada, et satub elama mere taha. Ja sugugi mitte Kuressaarde, vaid hoopis Salmele. Kristo ise, tema saarlasest abikaasa Triinu ja kolm last paistavad eluga “ääremaal” aga igati rahul olevat.

“Aga saame kokku restoranis,” pakub välja pereisa Kristo Putnik (28). See kah ju külla minek, sest Putnikutele ongi Lavendel praegu otsekui teine kodu. Pere päriskodus Salmel käib remont.

Pisike poisiklutt Jacob (2) tervitab tulijaid valju huilgamisega, et siis oma asju ajama kihutada.

Jacqueline (7) hoiab end pisut häbelikult vanemate lähedusse, pere noorim liige – neljakuune Jaco – uudistab tulijaid naeratades ema Triinu (26) sülest.

Taas on Jacob tagasi, et siis jälle minema tormata. “Eks ta meil paras kratt on,” ütleb Triinu kahese põnni kohta.

Põline mulk, Viljandis sündinud-kasvanud ning Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis kokaks õppinud Kristo valis oma kokapraktika kohaks Saaremaa. Töötas ühe suve Roomassaare kohvikus, hiljem juba Kuressaare restoranis La Perla, ja viimasest tehti talle kohe pärast kooli lõpetamist 2006. aastal pakkumine peakokaks tulla.

Itaalia köögile spetsialiseerunud restoranis on ta ametis tänaseni.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 695 korda, sh täna 1)