Kuhu minna

KOLMAPÄEV, 12. detsember

KINO
Diva suletud.

TEATER
Kuressaare linnateatris kl 16 “Lumekuninganna ehk Purunenud peeglite kuningriik” (Kuressaare linnateater). Pilet 4 eurot.

KONTSERT
Kuressaare muusikakoolis kl 18 “Ganymedes”.
Helilooja Urmas Sisaski 9-osaline vokaaltsükkel “Ganymedes” on kui mono-ooper klaveri saatel. Esitavad Karmen Puis (sopran, teater Vanemuine), Jaanika Rand-Sirp (klaver, teater Vanemuine). Pilet 5 €. Piletid müügil Kuressaare kultuurikeskuses, Piletilevis ja 30 minutit enne algust kohapeal.

Tornimäe rahvamajas kl 18 jõulukontsert. Esinevad Tornimäe lasteaia ja põhikooli lapsed, Orissaare muusikakooli õpilased ja Tornimäe rahvamaja taidlejad. Tasuta.

ÜRITUS
Valjala rahvamajas kl 19 salongiõhtu “Oi aegu ammuseid…” – Valjala elav ajalugu. Meenutavad Valjala rahvamaja esimene juhataja Sonja Kask ning kultuuri- ja sporditegelane Johannes Kuusk. Muusikalised vahepalad rahvamaja rahvapillikoorilt. Küünlavalgus ja teelaud. Pääse 2 eurot.

SPORT
Kuressaare spordikeskuses maakonna seenioride korvpalli-MV. Kl 19.15 kohtuvad JK Sarma ja Pihtla.

NELJAPÄEV, 13. detsember

KINO
Diva suletud.

ÜRITUS
Kuressaare keskväljaku kuuse juures kl 17.30 kutsutakse tähistama luutsinapäeva. KG tütarlastekoori Vocaliisa kontsert ja luutsinapäeva rongkäik. Kaasa küünlad!

Valjala raamatukogus kl 18.30 valla mälumängu III voor.

KONTSERT
Kuressaare Laurentiuse kirikus kl 19 heategevuskontsert laste- ja naistevarjupaiga toetuseks. Esinevad Saaremaa meeskoor SÜM, Laurentiuse koguduse segakoor Sauer. Kaastegevad Saaremaa ühisgümnaasiumi segakoor Kreedo ning solistid Anneli Tarkmeel ja Risto Paiste. Dirigendid Ester Soe, Mari Ausmees ja Matis Männa. Kontsertmeistrid Rita Naaber ja Riina Laanes. Kontsert on tasuta. Oodatud on annetused varjupaiga heaks.

TEATER
Kuressaare linnateatris kl 13 H. C. Andersen / A. Mägi “Lumekuninganna ehk Purunenud peeglite kuningriik” (Kuressaare linnateater). Pilet 4 eurot.

TANTS
Kodulinna lokaalis DJ Sander Loel. Sissepääs tasuta.

TULEKUL

“Luige laul”

“Ühel sügisel küsis Jaan Ruus intervjuus näitleja Sulev Luigelt: “Kui te sureksite ja tuleksite tagasi inimese või asjana, siis kes või mis see oleks?” Ja Sulev Luik vastas: “Ma arvan, et kui sureksin ja tuleksin tagasi, siis ei oleks see asi, vaid see oleks luik, ilma Sulevita.”.”

See on mõte, mis kõlab neljapäeval, 13. detsembril kl 20 Saaremaa ühisgümnaasiumi aulas toimuva nostalgiaõhtu etenduses “Luige laul”. Krevera räägib Sulev Luigest – haprast ja tundlikust näitlejast – ja Viivi Luigest – luuletajast, kes teab, et kõik on alles ees, ka tulevik ja selle ehmatav ilu. Aga pilk jääb pidama ka luikedele, kes lendavad ära: kühmnokk-luik, must luik, trompetluik, laululuik…

Jahedal talveõhtul veidi enne jõule tasub hetkeks aeg maha võtta ja võib-olla mõelda Viivi Luigele sõnadele: “Ma olen nii palju näinud kurbust, et jääb ainult naeratada.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 120 korda, sh täna 1)