Inglipuu ootab rasketes oludes lastele jõulukinke (3)

Inglipuu ootab rasketes oludes lastele jõulukinke

KINGITUS VÄIKSELE TÜDRUKULE: Linnapea Mati Mäetalu ostis jõulukingi ühele 7-aastasele tüdrukule, Inglipuul ripub aga kingisoove küll ja veel. Foto: Tõnu Veldre

Heategevusprojektilt “Inglipuu” ootab sel aastal Eestis jõulukinki üle 1100 puudustkannatava lapse. Kuressaare Maxima kaupluse Inglipuul ripub ligi neljakümne vähekindlustatud peres kasvava lapse kingisoov.

Esmaspäeval oli Kuressaare Inglipuu juures linnapea Mati Mäetalu, kes oli just ühe neist kümnetest lastest välja valinud ning mõtiskles, mida üks 7-aastane piiga võiks jõulukingiks soovida. Kingi välja valinud ja kinkepakendisse pistnud, julgustas ta kõiki, kel selline võimalus olemas, neid lapsi aitama. “Kui kellelgi on võimalik abistada, eriti jõulueelsel ajal, siis tuleb seda kindlasti teha. Eriti nii nagu siin – aidata lapsi,” ütles ta. “Jõulud ju laste püha kõige enam ongi.”

“Inglipuu” projekti raames saab kuni 1. jaanuarini Maxima kauplustes üle Eesti teha kingitusi vähekindlustatud perede lastele.

Kokku on Inglipuud väljas ligi 40 kaupluses üle Eesti, kus poekülastajad saavad võtta kuuselt ingleid ja teha neil kirjas olevatele lastele kas ostetud või isemeisterdatud kingitusi. Igas poes ripuvad Inglipuul just selle piirkonna laste nimed ja mitmel pool ka laste konkreetsed kingisoovid. Kuressaare Inglipuul lapsed eraldi kingisoove märkinud ei ole.

Mullu sai Kuressaares Päästearmee ja Maxima koostöös korraldatud Inglipuult jõulukingituse 16 last.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 565 korda, sh täna 1)