Haavatud metssiga ründas jahimeest (4)

Pühapäeval Vätta poolsaarel Kailuka küla juures jahti pidanud Pihtla jahiseltsi ajajat ründas haavatud metssiga.

Pihtla vallavanem Jüri Saar, kes ka ise jahil osales, kinnitas, et tegemist oli õnneliku õnnetusega. Nimelt tungis haavatud siga kallale nooremapoolsele ajajale, tekitades tema jalale veritseva haava. Kohaletulnud kiirabi töötajad puhastasid haava ja noormees lasti koju tervist parandama.

Saar kinnitas, et selle aja jooksul, mil tema jahimees on olnud, oli see esimene juhus, kus haavatud loom inimest ründas. Küll on aga rünnakute ohvriks langenud jahikoerad. Seekord piirdus asi kriimustuse ja “väikese verega”.

“Eks see oli omamoodi koolitund ka, mis andis kogemust juurde,” sõnas Saar ning lisas samas, et vahel saad jahil käies ka puuoksast kriimustada. Haavatud loomale tehti ühiste jõududega lõpp peale.

Saarte jahimeeste seltsi direktori Ilmo Torni teada on Saaremaal viimase paarikümne aasta jooksul juhtunud viiel-kuuel korral, et haavatud siga on inimest rünnanud. Torni sõnul on säärasel juhul targem eest ära joosta ja kusagil varjuda, sest surnu teesklemine ei pruugi tulemust anda. “Eks seal ole ikka nii teravad kihvad, et kui kusagilt puutub, lõhub su üsna tugevalt ära,” selgitas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 758 korda, sh täna 1)