Golfifirma võlausaldajad pidasid esimese koosoleku (6)

Reedel oli Kuressaare kohtumajas AS-i Saaremaa Golf võlausaldajate esimene üldkoosolek, kus vaadati üle võlanimekiri ja valiti ka pankrotitoimkond.

Kokku on võlausaldajatel nõudeid 1,5 miljoni eest ja suurim võlausaldaja on SEB pank.

Novembri lõpus kuulutati Kuressaare kohtumajas välja Saaremaa Golf AS-i pankrot, seda firma oma soovil. Ettevõttel on kohustusi 365 000 euro suuruses summas rohkem, kui on varasid. “Miinusesse viis puhtalt intressikulu,” ütles pankrotihaldur Sirje Tael.

Teadaolevalt oli AS-i Saaremaa Golf pikaajaline suuraktsionär Kuressaare linn, kes müüs oma osaluse OÜ-le SG Restart, kandes müügitehinguga suurt kahjumit. Samas oli Kuressaare linnavalitsuse esindaja Kalle Koov võlausaldajate koosolekul kohal, sest linnal on nõudeid veel 12 640 euro väärtuses. “Tegu on saamata jäänud hoonestusõigustasuga,” selgitas linnavalitsuse pressiesindaja Kristiina Maripuu.

Lisaks SEB pangale, kel on nõudeid üle miljoni, on suuremad võlausaldajad veel OÜ SG Restart (219 558 eurot) ja klubihoone ostja OÜ Ingmar Trade (nõude suurus 37 000 eurot).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 514 korda, sh täna 1)