Elekter tegi pahandust (5)

Nädalavahetusel tekitasid Saaremaal pahandust talveoludest põhjustatud elektrikatkestused ja halb voolukvaliteet.

“Päev läks täiesti aia taha, olin tulivihane,” ütles Saarte Häälele Valjala valla talunik Jaan Sink, kel jäid laupäeval tegemata hädavajalikud keevitustööd. “Üks faas oli normaalse pingega, aga kahes faasis oli pinge maas ja tööriistu nagu keevitusagregaat ja elektrimootorid, mis töötavad kolme faasi peal, kasutada ei saanud.”

Jaan Singi sõnul kõrvetas tema isa puutreipingi mootori läbi. Kuna eakal mehel on kuulmine kehv, siis ei saanud ta arugi, et mootor teeb imelikku häält. “Isa kutsus mind kohale, et tule vaata, miks see mootor kuumaks läheb, aga siis oli juba kärsahais lahti,” rääkis Sink.

Taluniku sõnul avastas ta vooluhäired laupäeval umbes kella 11 paiku. Elektrilevi infotelefonil helistas ta päeva jooksul neli korda. Automaatvastajalt lubati esmalt, et rike saab parandatud kell 14, siis lubati, et probleem laheneb kell 15 ja seejärel, et kell 18, aga ükski tärmin ei pidanud paika. “Viimast korda helistasin õhtul kella viie ajal ja siis ütles mulle telefoni automaatvastaja, et kõik saab korda kella 21-ks,” rääkis Sink, kellel laupäevaks kavandatud tööd seekord tegemata jäid.

Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti ütles, et nädalavahetusel oli Saaremaal tavapärasest rohkem elektrikatkestusi, mida põhjustasid lumi ja jäide. Elektriliinid lihtsalt katkesid jäite raskuse all. Vähem oli lume raskuse tõttu liinidele kukkunud puid ja suuri oksi. Katkestustega seoses oli ka selliseid probleeme, nagu kirjeldas talunik Jaan Sink, ja need likvideeriti esimesel võimalusel. Kokku oli nädalavahetusel elektrikatkestusi ligi 600 majapidamisel.

Elektrikatkestuste tõttu ei ole Elektrilevile laekunud ühtegi kahjude hüvitamise avaldust. Kui Elektrilevi põhjustatud või Elektrilevi kontrollitav voolukatkestus elektrivõrgus tekitab kellegi varale kahju, hüvitame selle, kinnitas Kutti. “Selleks tuleb meile esitada avaldus,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 992 korda, sh täna 1)