Repliik: Saaremaa smetana ja Muhu sõr (16)

Eestlased on ikka sündind orirahvas. Ikka tahame me rohkem isandate-härraste moodi välja näha. Vähemasti väheke nende peenikest kõnepruuki oma labase matsikeele sekka poetada. Hea meelega oleme pajuvenelased, võsainglased, kadakasakslased, kes iganes…

Spordivõistluse ristime miitinguks, kokku saame lounge’ides, õhtul lähme afterparty’le jne, jne.

Nüüd on Saaremaa poodidesse müüki jõudnud uus imeüllitis – OÜ Nantecom Saaremaa DeliFood (oo, milline noobel nimi!) Saaremaa smetana. Mis siis järgmiseks, Muhu sõr, Kuressaare hleb või Orissaare bread?

Ei usu, et nimetus “smetana” ka Eestimaad külastavatele venelastele hästi peale läheks, sest paraku on see kirja pandud ladina tähtedega.

Soffi Biedermeier

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 745 korda, sh täna 1)