Üleskutse: Täna on III talvelaulupidu Kihelkonnal (1)

Taas talv on tulnud – külm ja pime, on härmas puud ja lumi maas…
Kuid talv on siiski imeline, sest jõulud tulnud taas!

Nõnda on kirjutanud poetess Leelo Tungal ja helilooja Piret Rips-Laul on nendele sõnadele meisterdanud imekauni viisi. Seda laulu on õppinud paljud koorid, kuid III talvelaulupeol laulab kümmekond Saaremaa laulukoori seda Kihelkonnal üheskoos.

Pisut enam kui kahe aasta eest tuli Kihelkonna noorele segakoorile mõte: miks peaksid laulupeod toimuma ainult suvel? Oleme ju põhjamaa rahvas ja laulmine paljudele aastaringi südamelähedane. Eriti jõulueelsel ajal on meie ümber nii palju imekaunist muusikat ja tore on seda üksteisega jagada. Nõnda toimuski aastal 2010 Kihelkonnal I talvelaulupidu ja tundus, et see läks igati korda.

Sel aastal toimub Kihelkonnal III talvelaulupidu täna, 7. detsembril. Oleme seda õhtut planeerinud nõnda, et koorid on oodatud Kihelkonna rahvamaja juurde kell 18.30, et kell 18.45 saaksime alustada rongkäiguga rahvamaja juurest Kihelkonna laululavale, et seal kell 19 laulupidu avada. Kuna ilmaprognoosi järgi on sel ajal juba miinuskraadid, siis me laululavale kauaks ei jää, vaid seame peagi sammud kirikusse, et seal kell 19.30 laulda mõned jõululaulud.

Seejärel teeme väikese peatuse alevi jõulukuuse juures ning kõik on oodatud sooja Kihelkonna rahvamajja, kus on avatud ka kohvik. Kui üleriided on seljast võetud ja natuke juba sõrmi ja varbaid soojendatud ning endale saalis koht leitud, siis algab kell 20.30 kontsert, kus kokkutulnud laulukoorid saavad üles astuda nii üksi kui ka üheskoos.

Kui koorilaulud on lauldud, on võimalik ansambli saatel ka jalga keerutada ning õhtu eel, umbes kell 22.30 on muusikasõpradele varuks üllatuskülaline.

Laulupidu on loomulikult piletiteta ja kõik on oodatud nautima kaunist muusikat nii laululava juurde, kirikusse kui ka rahvamajja.

Tere tulemast kõigile!

Kihelkonna segakoori Tuulpius nimel
Rene Reinsoo

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 310 korda, sh täna 1)