Katrin ja Martin Kanadast jõudsid abielusadamasse Muhus (1)

Katrin ja Martin Kanadast jõudsid abielusadamasse Muhus

PÜHITSETUD ABIELU: Kuna Katrin Sooäär ja Martin Sõmermaa abiellusid mõlemad teist
korda, lasid nad vaimulikul ennast Pädaste mõisas mitte laulatada, vaid oma abielu õnnistada. Foto: erakogu

“Nad on praegu Üügu pangal. Katrin tahab Martinile Muhu ilusamaid kohti näidata. Panin noorte jaoks saunaahju tule. Teil just paras aeg meile tulla,” kutsub värske ämm Inna Sooäär lehemehi talvekuu kolmanda nädala hakul Soonda Nuudile.

Kaks päeva varem oli kirikuõpetaja Hannes Nelis õnnistanud Pädaste mõisas kaugest Kanadast Muhusse sõitnud Katrin Sooääre ja Martin Sõmermaa abielu. Sellest päevast veel kaks tagasi ehk 8. novembril tähistas Katrini suguselts Jüri talu vanaperenaise Alviine Jürjestausti 100. sünnipäeva.

Just selleks tähtpäevaks, oma kalli vanaema suureks juubeliks, sättis Toronto pangaametnik Katrin koos oma tulevase abikaasa Martin Sõmermaaga Eestisse sõidu. Pikale teekonnale võtsid noored kaasa ka kaheksakuuse pisipoja Oskari. Esmakordselt külastasid Muhu saart peigmehe õde ja vend.

“Nägime abikaasa Velloga ka lapselapse ära. Oskar ristiti nüüd Muhus. Pidulikkust ja südamlikkust oli palju,” räägib tütart, väimeest ja lapselast koju ootav Nuudi Inna.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 915 korda, sh täna 1)