Uus kabaree tuleb ilu ja valuga

Uus kabaree tuleb ilu ja valuga

TULEB TAAS: Fotomeenutus eelmise aasta kabareest. Foto: Egon Ligi

Saaremaa ühisgümnaasiumis on hoogu sisse saamas õppeaasta kõige põnevam osa – kabareehooaeg on juba uksele koputamas!

11. klasside õpilased on terve sügise pühendanud end uue kabaree-etenduse ettevalmistamisele ning kavatsevad anda endast kõik, et võimsa sõuga märk maha jätta ja samaaegselt muidugi eelmiste aastate etendusi üle trumbata. See eesmärk pole aga nii lihtsalt teostatav, kuna abituriendid annavad veel oma viimase ja kõige võimsama etenduse, mida saab SÜG-i aulasse vaatama minna just täna.

Noorem lend peab rahvast selle võrra rohkem üllatama, et mitte jääda vanemate gümnasistide vastselt meelde tuletatud kabaree-etenduse varju.

Uues kabaree-etenduses on oodata asju, mida varem pole olnud ja mis mõjuvad jalustrabavalt. Ka klassikalise kabaree austajad ei pea siiski kurvastama, nendegi meeled saavad kindla peale ergastust.

22. kabaree üks silmapaistvamaid isikuid Lauri Lember nentis, et äsja toimunud läbimäng oli sarnane esimese läbimänguga, mis tehti õpetajatele, kuna eelneval õppeaastal lihtsaks peetud tantsusammud olid peaaegu et ununenud!

“Harjutamine teeb meistriks,” kinnitas Lember. Viimase etendusega seoses on meeleolu väga hea, kuna 12-ndikud juba igatsevad neid etteasteid. “Aga kui mul on teadmine, et see reede on just viimane esinemine selle kalli lennuga, siis tõmbab tuju veidi nukraks, kuid eluga peab edasi minema ja viimane etendus saab olema parem kui kunagi varem,” lisas Lember.

Kabaree on olnud osa Saaremaa ühisgümnaasiumist juba 23 aastat ning koolipere ja ka linnarahvas on põnevil, et näha seda suurejoonelist vaatemängu.

Karl Kesküla

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 700 korda, sh täna 1)