Kohus kaalub Liis Haaveli ennetähtaegset vabastamist (3)

Harju maakohus vaeb järgmisel nädalal hulga pettuste eest vangistatud Liis Haaveli ennetähtaegset vabastamist.

ERR-i “Uudised” vahendasid, et justiitsministeeriumi andmetel arvestatakse Haaveli karistusaja algust 2010. aasta 15. novembrist. Veel tänavu veebruaris mõistis Harju maakohus juba vangis istunud Haaveli süüdi ühelt kannatanult ligi 60 000 krooni ehk üle 3800 euro omastamises ning pikendas tema nelja-aastast vangistust ligi kahe kuu võrra. Kohus lahendas Haaveli viimase süüasja kokkuleppemenetluses ning nõustus karistuskokkuleppe kinnitamisega, kuna Haavel oli kannatanule kuriteoga tekitatud kahju juba varem hüvitanud.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi võttis Haavel 2010. aasta augusti lõpus ja septembri alguses ühe kannatanu teadmata tollele väljastatud kahe deebetkaardiga sularahaautomaadist välja kokku 59 600 krooni ehk üle 3800 euro ja omastas selle. Haavel kannab kelmuse, võõra dokumendi kuritarvitamise, arvutikelmuse ja varguse eest karistust Harku vanglas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 162 korda, sh täna 1)