Saaremaale kogunevad teadushuvilised noored

Koolinoortele mõeldud teaduskonverents Saaremaa miniteaduspäevad toimub kuuendat korda 30. novembrist 2. detsembrini Kuressaares, kuhu tuleb kohale ligi 60 õpilast ja 19 juhendajat üle Eesti.

Miniteaduspäevadele tulevad kokku 6.–12. klasside õpilased, kes on koostanud eakaaslasi huvitaval teemal uurimuse ja soovivad seda teistele tutvustada.

“Tore, et Eestis leidub jätkuvalt õpilasi, kes tegelevad teadustööga. Ilmselt uue õppekava käivitumisest tingituna on huvi konverentsil osaleda kasvanud. Ette on valmistatud 35 ettekannet väga erinevatest valdkondadest, näiteks on uuritud Eestis pesitsevaid linde, linnaõhu saastet, elektrivoolu tekitamist puuviljade abil, une tähtsust, üksikvanemlust ja Lõuna-Korea koole,” rääkis Saaremaa miniteaduspäevade peakorraldaja Indrek Peil.

Kõik ettekanded saavad kogenud juhendajatelt tagasisidet ning silmapaistvamaid noorteadlasi tunnustatakse auhindade ja meenetega. Ettekannete teesid avaldatakse miniteaduspäevade kogumikus. Osalejad saavad kuulata teadlaste loenguid ja kaasa lüüa praktilistes töötubades. Õhtul pakuvad meelelahutust Saaremaa ühisgümnaasiumi kabaree-trupp ja Teadusteater.

Osalevad Aste põhikool, Kuressaare gümnaasium, Lihula gümnaasium, Saaremaa ühisgümnaasium, Suure-Jaani gümnaasium, Tallinna Arte gümnaasium, Tartu Descartes’i lütseum, Tartu Jaan Poska gümnaasium, Tartu Kivilinna gümnaasium ja Tartu kommertsgümnaasium.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 144 korda, sh täna 1)