Maakonna bussiliinidel kaob mitu soodustust (3)

Saare maavanem kehtestas esmaspäeval Saare maakonna bussiliinide piletihinnad ja sõidusoodustused 2013. aastaks. 

Maavalitsuse transpordinõunik Taavi Kurisoo ütles, et järgmisel aastal on täispiletite hinnad maakonna bussiliinidel samad, mis sel aastal, küll aga muutuvad elanike grupid, kellele kehtivad sõidusoodustused.

1. jaanuarist peavad senise sooduspileti asemel ostma täispileti raske puudega isikud, pensionärid, üliõpilased ja kuni 10-aastased lapsed suveperioodil. Sooduspileti saavad osta vaid õpilased, sügava puudega isiku saatjad ning puudega lapse saatjad.

Vastavalt kehtivale seadusele saavad tasuta sõita eelkooliealised lapsed, puudega lapsed, sügava puudega 16-aastased ja vanemad isikud ning sügava või raske nägemispuudega isiku saatja või nägemispuudega isikut saatev juhtkoer.

Taavi Kurisoo sõnul puudutab maakonnaliinidel soodustuse kadumine enim raske puudega isikuid, kelle pilet on selle aasta lõpuni oluliselt soodsam. Pensionärid peavad hakkama maksma iga sõidu eest 7 senti rohkem.

Nn linnaliinidel tõuseb pensionäride jaos pileti hind 20 senti. See puudutab vaid maapiirkondade inimesi, kuna Kuressaares elavate pensionäride sõidu eest tasub ka järgmisel aastal Kuressaare linnavalitsus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 664 korda, sh täna 1)