Soomlasi huvitasid mardilaadal Abruka ja Vilsandi

Nädalavahetusel Helsingis Kaablitehases toimunud mardilaadal olid esindatud ka saarlased. 

Laadal koos hiidlastega MTÜ Saarte turismiarenduskeskus egiidi all ühises boksis Saaremaad tutvustanud Kristina Mägi Kuressaare turismiinfokeskusest tõdes, et sel aastal oli saarlasi laadal napilt alla kümne – peamiselt käsitöötegijad ja turismiettevõtjad.

Nagu näitas külastajate arvu langus 19 000 inimeselt eelmisel aastal 15 000 külastajani seekordsel kahel laadapäeval, on Saaremaa soomlaste hulgas endiselt populaarne. Kui siinsete spaade suhtes tunti suhteliselt vähe huvi, siis usinalt küsiti infot väikesaarte nagu Abruka ja Vilsandi külastamise kohta. Veel huvitasid soomlasi jalgrattamarsruudid ja loodusturismi võimalused Saaremaal.

Laadal läbi viidud küsitlus andis tagasisideks 300 ankeeti. Juba praegu võib Kristina Mägi kinnitusel öelda, et küllalt on veel soomlasi, kes isegi ei tea, et Saaremaa on saar. Laadakülastajate keskmine vanus oli Mägi hinnangul 50+ aastat, seega tuleb kindlasti aktiivselt otsida ka muid võimalusi, viimaks teadmised Saaremaast kui turismisihtkohast nooremate soomlasteni. Näiteks sai just mardilaada toimumise ajaks valmis Saare- ja Muhumaa ühine turismikataloog, mida annab välja sihtasutus Saaremaa Turism.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 377 korda, sh täna 1)