Mamsel Mai pirukapood on avatud (9)

Mamsel Mai piruka-pood on avatud

SUU MAGUSAKS: Armastatud pirukameister Mamsel Mai (vasakul) ja esmakordselt tema kohvikusse sisse astunud Helje Kolla Mustjalast. Foto: Sander Ilvest

Kuressaares Turu tänava apteegiga ühes majas on avatud armastatud pirukameistri Mamsel Mai ehk Mai Suurpere pirukapood.

Möödunud neljapäeval uksed avanud pirukapoe avastasid möödujad kohe, kui silt ukse peale pandi. Esimestel päevadel müüdi poes paarisaja piruka ringis. Hubases ja õdusas kohvikus on pakkumisel viit-kuut liiki nii soolaseid kui ka magusaid pirukaid-muffineid, kohupiima- ja moosipirukaid. Kringleid ja torte tehakse ka, aga ettetellimisel. Kooke hakatakse ka tegema.

“Ma ei saa kohe ilma küpsetamata olla. Ega siis täie mõistusega inimene muidu hakka vastu talve kohvikut pidama,” muheles Mai Suurpere ja selgitas, et kuna ta on nii mitmes kohas proovinud ja alustanud, siis mõtles, et proovib korra veel. “Alati on olnud nii, et küpsetamine on ühes kohas ja müümine teises, aga siis ei ole ülevaadet olnud. Nüüd on kõik aga siin koos,” rääkis pirukameister, lausudes kiidusõnu ka oma abilisele Reena Siimerile.

Esimest korda kohvikusse sisse astunud Helja Kolla Mustjalast sõnas, et nad on mõne korra sealt mööda käinud, aga siis oli kohvik kinni. “Aga täna oli selline sant ilm, mõtlesime, et proovime pirukad ka ära. Hästi maitsvad on,” kiitis Kolla.

Mamsli pirukaid on seni saanud osta Saarte Sahvrist ja turu lihapoest. Uues pirukapoes on ka neli lauakest toolidega ja diivan, kus soovijail on võimalus istet võtta ja kohvi või teed juua ning kohapeal ka mõni pirukas põske pista.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 723 korda, sh täna 1)