Saarlased kutsuvad suurel mardilaadal rahvast Saarde (2)

Helsingis toimub sel nädalavahetusel traditsiooniline Tuglase seltsi mardilaat, mis on suurim Eesti-teemaline üritus Soomes. Tänavu näeb seal Eesti filmi 100. sünnipäeva puhul ka spetsiaalset filmiprogrammi.

Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju tõdes Saarte Häälega rääkides, et kui eelmisel aastal oli mardilaada peateema Saaremaa ja Hiiumaa, siis tänavu on fookusesse tõstetud Läänemaa. Sellegipoolest on Helsingis kohal ka saarlased.

Paju rääkis, et Helsingi mardilaada turismialal tutvustab puhkusevõimalusi Saare maakonnas Kuressaare turismiinfokeskuse turismispetsialist Kristina Mägi. “Kohal on ka Eesti Kontsert, kellelt kõigil huvilistel on võimalik osta Saaremaa ooperipäevade soodushindadega pileteid,” avaldas turismiinfokeskuse juhataja.

Lisaks turismiinfokeskusele ja Eesti Kontserdile on Saare maakonna esindajatena laadal osalejateks registreerunud GoodKaarma, Humala galerii, Leiba ja Tsirkust, Saaremaine, Saarenmaan Kesäkurssit, FIE Peeter Kuum ja Roosi talu.

Esmakordselt esitletakse mardilaadal SA Saaremaa Turism 2013. aasta turismikataloogi, kus fookuses on Kuressaare 450. juubeliaasta. Helsingi kultuuri- ja vabaaja keskuses Kaabelitehas peetav Soome suurim Eesti-teemaline üritus toimub juba 29. korda. Mullu külastas mardilaata 19 000 inimest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 664 korda, sh täna 1)