Kuritegude arv näitab langustrendi (6)

Kuritegude arv näitab langustrendiKui eelmisel aastal registreeriti maakonnas 456 kuritegu, siis tänavu sama ajaga 435. Eelmise aastaga võrreldes on vähenenud kehaliste väärkohtlemiste arv, kuid on registreeritud üks tapmine. Samuti on rohkem registreeritud vargusi ja röövimisi.

“Tapmisena kvalifitseeritud juhtum oli enesetapp,” kommenteeris Kuressaare kriminaaltalituse juht Rainer Antsaar.
Antsaare sõnul on varguste arvu kasv toimunud kauplustes toime pandud väheväärtuslike esemete varguste arvel ning põhiliselt varastati alkoholi.

Tänavu on registreeritud ka kaks röövimist rohkem kui mullu. “Kõik juhtumid, kus teise isiku käest võetakse kurjategija jaoks võõras ese ära vägivalda kasutades, kvalifitseeritakse röövimistena,” sõnas Antsaar.

Kehaliste väärkohtlemiste arvu vähenemise ühe põhjusena tõi kriminaaltalituse juht välja ka politsei tegevuse õigusrikkumiste ennetamisel.

“Pärast seda, kui Kuressaare politseijaoskonna ametnikud panid suvisel ajal ja põhiliselt nädalavahetusel välja jalgsipatrullid, langes registreeritud kehaliste väärkohtlemiste arv kesklinna piirkonnas,” ütles Antsaar.

Kelmused on vähenenud arvutikelmuste arvelt, milleks 2011. a olid sularahaautomaadist sularaha väljavõtmised võõra kaardiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 426 korda, sh täna 1)