Tuntud südamearstide Tiina ja Hasso Uuetoa loengud Tornimäel

Orissaare, Valjala ja Pöide valla ühise terviseprojekti “Liikumine toob tervise“ üritusel “Süda kui organismi mootor”, mis toimub pühapäeval Tornimäe rahvamajas, räägivad kardioloogid Tiina ja Hasso Uuetoa südamehaigustest.

“Kuna projekti kavas on igas kuus korraldada üritus, millel on oma teema, otsustasime novembriürituse pühendada südamele,” ütles projekti üks eestvedajaid, Pöide vallasekretär Maire Käärid. “Loodame üritusest rohket osavõttu,” märkis ta.

Osalejate arv on seni ürituseti erinev olnud. Keskmiselt on inimesi kohal neljakümne ringis, juulis oli loengu kuulajaid koguni 62. Sel pühapäeval kell 10 algaval üritusel saab määrata kehaindeksi, mõõta kolesterooli ja veresuhkrut.

Kell 11 algab loeng “Mida võiksime teada südamehaigustest”, lektor on Ida-Tallinna keskhaigla südamekeskuse juhataja Tiina Uuetoa.

Südame rütmihäirete kaasaegse ravi võimalustest räägib kardioloog-elektrofüsioloog Hasso Uuetoa, kes töötab Rootsis Sahlgrenska ülikooli haiglas. Päeva lõpetab toitumisnõustaja Maire Kasemaa, kes räägib toidust ja eluviisist südamehaiguste ennetajatena.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 609 korda, sh täna 1)