“Tuleviku kompass” tõi massid kokku (FOTOD)

“Tuleviku kompass” tõi massid kokku

TEADUSLIKUD KATSED: Saaremaa ühisgümnaasiumi poisid tutvustasid kooli teaduslike katsetega. Vasakult Jüri Põld, Sander Süld, Lauri Lember ja Indrek Viires. Foto: Sander Ilvest

Saare maakonna noorte kümnendat korda toimunud aasta suurim noorteinfo- ja karjääriteemaline üritus “Tuleviku kompass” ei löönud küll möödunud aasta külastatavuse rekordit (900), kuid messilt käis siiski läbi arvestatav hulk noori.

“Me oleme ise väga rahul, see on ilus arv. Saaremaa kohta 800 noort on ikkagi väga palju,” ütles messi üks peakorraldajatest, Saaremaa noorte infospetsialist Maris Paomees, lisades, et noori jääb ju vähemaks. “Arvan, et eelmisel aastal oligi rekord ja sellist arvu enam ei tule,” sõnas Paomees.

Karjäärinõustaja Marju Põld rõõmustas, et korralduslikult kõik sujus. Küsimusele, milline oli korraldajate arvates populaarseim boks, vastas Põld, et tema arvates oli Rajaleidja väga populaarne. “Ta peab populaarne olema, ta on ju aken kogu karjääriinfo juurde,” muigas Põld.

Korraldajad lisasid, et kindlasti tuleb järgmisel aastal ka 11 mess.

Saare maavanem Kaido Kaasik ütles messi avades, et heameel on näha, et kohal on kõigi suuremate ülikoolide ja noorteorganisatsioonide esindused. Seekord tuli messile 31 eksponenti. Ennast tutvustasid Tallinna ülikool, Eesti maaülikool, Tartu ülikool, Tallinna tehnikakõrgkool, Tallinna tervishoiu kõrgkool, Eesti mereakadeemia, Eesti lennuakadeemia, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused, Räpina aianduskool jpt.

Esindatud olid ka kohalikud koolid. Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilased tutvustasid oma kooli teaduslike katsetega ja näitasid SÜG-i tutvustavat videot. Kuressaare gümnaasiumi neiud pakkusid aga huvilistele võimalust kooli logode taustal pildistada ja loosiõnne proovida. Esindatud oli ka Saare maakonna suurim ja ainus kutseasutus Kuressaare ametikool.

Mereväeohvitseriks õppiv Krister Sooväli, kes tutvustas messil Kaitseväe Ühendatud Õppeasutusi, ütles, et huvi on tundnud nii noormehed kui ka neiud. “Kuigi kaitsevägi on rohkem meeste jaoks, on näha, et Saaremaal on ka naissool selle vastu huvi,” rääkis Sooväli, lisades muiates, et ei tea küll, kas see on vormi või sisu pärast. Küsimusele, milline on tema üldmulje messist, vastas noormees, et väga positiivne on see, et mess on kompaktne ja väike. Ei ole laialivalguv nagu Teeviit. “Seal on ala liiga suur, inimesed ei jõua kõikidesse boksidesse. Väikese messi puhul on hea see, et tunni aja jooksul jõuab kõik läbi käia,” tähendas ta.

SA Innove infojuht Eeva Sirel märkis, jagades eksamikeskuse infovoldikuid riigieksamite kohta, et huvi on olnud päris suur. “Hästi positiivne on see, et palju rahvast on ja just põhiklasside õpilasi. See on nagu väike Teeviit,” hindas ta üritust, kinnitades, et sellist üritust on Kuressaares kindlasti vaja.

SA Innove Rajaleidja koordinaator Kati Raudsaar märkis samuti, et võrreldes teiste messidega on väga positiivne just see, et palju on põhikooli noori. “Ja mess on väga hästi korraldatud,” lisas saarlaste messil esmakordselt osalenud Raudsaar.

KG abituriendid Hendrik Himmist ja Jargo Varik kinnitasid, et nemad on saanud messilt väga palju abi ja infot. Anita Mäetalu ja Aleksandra Lovise Õun Kuressaare vanalinna kooli 8. klassist ütlesid, et nemad on messil esimest korda. “Väga lahe on,” kiitsid tüdrukud, kelle sõnul aitab mess kindlasti kaasa otsustamisel, kelleks tulevikus saada.

“Tuleviku kompassil” tegutsesid ka töötoad. Nukuriiete töötoa korraldas Tallinna tehnikakõrgkool ja töötukassa õpetas, kuidas leida tööd. Päeva juhtis Villi Martinson. Igal täistunnil astusid lavale esinejad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 153 korda, sh täna 1)