Rahvakultuuri fondist jagus stipendiume saarlastelegi

Läinud laupäeval jagati 23. korda sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond järjekordseid stipendiume.

Stipendiumi pälvis ka viis noort ja andekat saarlast. Näiteks määrati Georg Otsa fondi 400-eurone stipendium Heldur Harry Põldale, ja see summa on mõeldud õpinguteks Tallinna muusikakeskkoolis viiuli lisaerialal. Harry Kingissepa fondist, millega toetatakse haridustee jätkamist neil Saaremaa ühisgümnaasiumi edukalt lõpetanuil, kelle majanduslik kindlustatus on nõrgemapoolne, määrati toetus kahele noorele – Gerlin Kruuserile ja Katariina Sõmmerile. Mõlema puhul otsustati taotletud summat isegi suurendada ja määrati stipendium 182 eurot. Kruuseril kulub see raha õpinguteks Tallinna ülikooli reklaami ja imagoloogia erialal ning Sõmmeril Tartu ülikooli Pärnu kolledžis hotelli- ja turismiettevõtluse tudeerimiseks.

Tallinna Sadama fondi 572 euro suurune stipendium määrati Mihkel Koppelile Saaremaa tuulikute dokumenteerimiseks. Aleksander Raadi fondi stipendium, millega toetatakse Orissaare gümnaasiumi lõpetanud noori haridustee jätkamisel, anti tänavu Kadri Villemile õpinguteks Tartu ülikoolis füsioteraapia erialal. Villemi stipendium on 170 eurot.

Stipendiumid antakse SA nõukogu esimehe Eri Klasi poolt kätte pühapäeval, 9. detsembril Tallinnas Mustpeade Majas toimuval austamiskontserdil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 199 korda, sh täna 1)