Päevakeskuse uus kuub on kõigile näha enne jõule (6)

Päevakeskuse uus kuub on kõigile näha enne jõule

KOHVIKUNURKA UUED LAUAD: Eile istus peagi kunstlilledega muust saalist eraldatavas kohvikunurgas päevakeskuse tihe külastaja Erna Rand, kelle käekäigu üle tundis muret Tiia Tammsalu. Foto: Tõnu Veldre

Kuressaare päevakeskuse remont jõuab täies ulatuses lõpule täpselt nädal enne jõule. Saun, mille valmimist nii mõnigi olulisimaks peab, ootab saunalisi juba varem.

Eile ennelõunal Saarte Häälele remondimehi tulvil majas väikse tiiru teinud Kuressaare Hoolekanne SA juhataja Tiia Tammsalu kinnitusel ollakse töödega graafikus. Tõsi, remondi alguses väljasaadetud teates tõdeti, et tööd on tehtud 30. novembriks, kuid nüüd on teada, et viimane lihv antakse majale siiski 17. detsembriks. Samas ei tähenda see, et remont oleks venima jäänud. Nimelt on novembri lõpp tegelikult nende tööde tähtajaks, mis tehakse CO2 projekti raames. Hoolekande enda tellitud tööde tärmin pidavatki aga Tammsalu sõnul kukkuma nädal enne jõule. Seega on ka remondijärgne avamispidu kavandatud alles 18. detsembriks, et päevakeskuse klientidele ja ülejäänud avalikkusele ühekorraga näidata juba täiesti uues kuues maja.

Kuna remondi eesmärk on parandada hoone soojapidavust ja vähendada energiakadusid, siis on kavandatud tööde hulgas nt osaline ventilatsioonivahetus, kogu süsteemi puhastamine, põrandaküttetorude läbipesu, kõikide uste remont või uuendamine. Parklapoolsed uksed muudetakse muuhulgas automaatselt avanevaks, et ka ratastooliga oleks mugavam siseneda. Kahel majal korrastatakse fassaad ja ühel majal vahetatakse laudis. Kõigil kolmel majal soojustatakse katusealused ja seinad, et soe ikka toas püsiks.

Tiia Tammsalu kinnitusel puudutab remont ka päevakeskuse sauna, nagu varem lubatud oli. Leiliruumi remont sisaldab värske õhu kanali paigaldust, ventilatsiooni parandamist ja ventilatsioonitorustiku jaoks uue lehtpuidust ripplae ehitamist. Eile valitses saunas veel mõningane segadus ja lava puudus leiliruumist veel sootuks, kuid juhataja kinnitusel peaks saun olema kõige esimene koht majas, mis klientidele uuenduse läbi teinuna avatakse. Lava vajas väljavahetamist, kuna oli Tammsalu sõnul rohke kasutuse tõttu omadega täiesti läbi. “Kunagi oli siin n-ö ilulava, kuna sauna aga nii intensiivselt kasutatakse, siis seekord teeme korraliku tugeva lava, mis inimesi kannab. Parem karta, kui kahetseda,” kinnitas ta.

Muu hulgas loodab Tammsalu, et millalgi tulevikus saavad saunalised otse sauna juures asuvast uksest õue astuda ning seal end väikesel terrassil soovi korral jahutada. See on aga, nagu juba öeldud, tulevikuunistus ja kas see täitub, juhataja arvata ei julge. Hiljemalt 10. detsembril on saun aga saunalistele avatud. “Loodame, et saame seda teha juba nädal varem, aga kui mitte, siis 10. kuupäeval kindlasti,” lubas Tammsalu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 708 korda, sh täna 1)