Lembit Uustulnd reastab Toivo Ninnase 9 lainet

Neil päevil jõudis raamatupoodidesse kaugsõidukaptenist kirjaniku Lembit Uustulndi kirjutatud 368-leheküljeline elulooraamat “Kapten Ninnase üheksa lainet”. Oma teises kapteniraamatus annab Uustulnd pildi Eesti Merelaevanduse kauaaegsest juhist Toivo Ninnasest.

“Ta on väga huvitava elukäigu ja elufilosoofiaga inimene. Toivo Ninnas on lubanud tulla ka Saaremaa merekultuuri seltsi liikmetega kohtuma. Ilmselt saab see teoks veebruaris,” ütles Lembit Uustulnd reedel Loonal oma seltsikaaslastele.

Esimese kapteniraamatu kirjutas Lembit Uustulnd Saaremaalt pärit Ülo Kollost. Menukas “Kapten Kollo. Mereelu – elumeri” jõudis lugejateni kaks aastat tagasi. Lembit Uustulndi esimene romaan ilmus trükist 1999. aastal.

Põnevusromaan “Kiikhobune Antverpenist” võitis romaanivõistlusel teise auhinna. Järgnesid romaanid “Süvameri” (2001) ja “Reis võlgu” (2004), “Ruutuemanda sündroom” (2007), kogumik “Merejutud” (2009) ja lasteraamat “Ta ujub siiski” (2011).

Praegu Riia ja Stockholmi vahet kurseeriva suure reisilaeva Silja Festival kapten Lembit Uustulnd on kirjutanud ka mitu laulu, näite- ja kuuldemängu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 435 korda, sh täna 1)