Veresuhkru mõõtmine sünnitas pika saba

Veresuhkru mõõtmine sünnitas pika saba

Foto: Sander Ilvest

Üleeile õhtul kell viis oli Saare Selveris pikk ja looklev järjekord. Oli neid, kes olid tulnud poodi ostlema ja avastanud hea võimaluse seal veresuhkrut mõõta, kuid ka neid, kes just sellepärast Selverisse tulnudki. 

“Kuna ma täna siia poodi tulin, siis mõtlesin, et lasen endal ka mõõta,” ütles kuressaarlane Ilme Jakobson, kes küll ka ise kodus kui ka iga kolme kuu tagant arsti juures käies veresuhkrut mõõdab.

See, kui paljud saarlased pakutud võimalust tasuta oma tervist kontrollida üleeile kasutasid, selgub Eesti diabeediliidu presidendi Ulvi Tammer-Jäätese sõnul tuleval nädalal.

Kampaania eesmärk oli pöörata inimeste tähelepanu diabeedile, millesse haigestumine on hüppeliselt kasvanud ning seda just teise tüübi diabeedi osas. “Selle peamine põhjus on eelkõige elustiili muutumine – inimeste vähene liikumine, stress, ülekaal ja väär toitumine,” sõnas Tammer-Jäätes. Ülemaailmse diabeedipäeva puhul korraldasid firma Sanofi ja Tartu ülikooli Lastefond veresuhkru mõõtmist juba teist aastat järjest.

Fotol mõõdab Annely Õun Ilme Jakobsoni veresuhkrut.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 397 korda, sh täna 1)