Maavanem: minister toetab lisaraha transpordile (7)

Saare maavanem Kaido Kaasik kohtus nädala alguses majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsiga, et arutada maakondliku transpordi arengut ja kitsaskohti.

Kaasiku sõnul oli jutuks parvlaevaühendus ning maavalitsuse soov tihendatud sõidugraafikute perioodi pikendada. Senise 20. augusti asemel võiksid need kehtida oktoobrini.

”Käesoleva aasta sügis tõi selle probleemi uuesti esile, kui nädalavahetusel tekkisid sadamates ootejärjekorrad. Soovime järgmisel aastal juurde saada ca 700 lisareisi, mille tarbeks tuleksid vahendid nii riigieelarvest kui ka piletihinna mõningasest tõusust,” rääkis Kaasik.

Samuti avaldas maavanem ministrile soovi, et lennuühendus Tallinnaga võiks tihedam olla. “Kahes viimases kvartalis on lennureisid olnud hea täitumusega ja graafikus,” viitas Kaasik, et kunagised probleemid on möödanik.

“Meie soov on järgmisel aastal kaks lendu juurde saada. Siis oleks lennuühendus Kuressaare ja Tallinna vahel igal tööpäeval ja pühapäeva õhtul. Selleks on riigieelarvest juurde vaja 200 000 eurot,” tõdes maavanem.

Tema sõnul oli minister Parts Saare maavalitsuse soovidega päri, kuid otsus peab tulema siiski riigikogust, kus hetkel käib riigieelarve menetlemine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 283 korda, sh täna 1)