Kvaliteedimärk juustule

Eesti põllumajandus-kaubanduskoja (EPKK) täna õhtul algaval lõikuspeol Tallinnas antakse pidulikult kätte “Tunnustatud Eesti maitse” ja “Tunnustatud maitse” kvaliteedimärgi tunnistused toodetele, mis on edukalt läbinud tänavuse toiduainete hindamise. 

Märkide kandmise õiguse sai tänavu 38 toodet. 35 toodet võib nüüdsest kanda pääsukesemärki ja 3 toodet ristikumärki. Pääsukesemärgi kandjateks saavad seekordse tunnustamisega ka Saaremaa Piimatööstus AS-i uued juustud Saaremaa Ekstra juust ja Old Saare juust.

Toidu kvaliteedimärgid tõmbavad toodetele rohkem tarbijate tähelepanu. Konjunktuuriinstituudi aprillis avaldatud uuringu kohaselt on EPKK väljaantavad pääsukesemärk ja ristikumärk Eestis kasutatavatest toidumärgistest kõige tuntumad.

Pääsukesemärk antakse kvaliteetsetele kodumaisest põhitoorainest Eestis valmistatud toodetele. Ka ristikumärk antakse kvaliteetsele tootele, kuid selle märgi puhul toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolu ei kontrollita.

Tänavu märgi saanud tooted võivad seda kanda 2013. aasta lõpuni. Lisaks soovisid varasemad märgikandjad sel korral rohkem kui 150 tootel litsentsilepingut pikendada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 206 korda, sh täna 1)