Kuressaare Soojus: soojahind võla tõttu ei tõuse (7)

Kuressaare Soojuse juhatuse liige Paul Leemet kinnitab, et ehitusfirmaga Tesman tekkinud vaidlus 400 000-eurose väidetava võlgnevuse asjus ei tähenda tarbijate jaoks soojahinna tõusu. 

“Soojahinnale selline asi mõjuda ei saa,” ütles Leemet Saarte Häälele. Ta märkis, et mõningast hinnatõusu ei saa tuleval aastal siiski välistada, aga kindlasti ei juhtu see 1. jaanuarist. “Tõus jääb ilmselt alla viie protsendi, aga kõik sõltub ka sellest, mis toimub kütuseturgudel. Kindlasti ei ole hinnatõusu põhjus investeering,” lausus Leemet.

Kommenteerides Meie Maas eile kajastatud võlgnevust kombijaama ehituse peatöövõtjale AS Tesman, märkis Leemet, et ükski arve ei ole maksmata, kuid vaidluses tuleb asjad kõigepealt selgeks rääkida. “400 000-eurone võlg päris meie seisukoht ei ole,” lausus Paul Leemet, nentides, et mingi osa tuleb kindlasti maksta, aga mitte sellises mahus.

Tesmani juht Lembit Soe ütles eilses Meie Maa uudises, et tellija on tunnistanud mitmeid kombijaama hoone ehitusel tehtud lisatöid, kuid pole paraku ühtki eurot nende eest üle kandnud. Uue soojuse ja elektri koostootmisjaama seadmeid on katsetatud novembri algusest, eelmisel nädalal anti linna küttevõrku ka soojusenergiat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 391 korda, sh täna 1)